Ga terug

Enchilada's met gehakt en avocado

Deze topper uit de oude doos voor jullie tevoorschijn gehaald! Een makkelijk recept die iedereen lekker vindt!
Porties 4 personen

Dit heb je nodig
  

  • 2 tenen Knoflook
  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 stuk Limoen
  • 400 gram Tomatenblokjes
  • 1 stuk Zoete puntpaprika
  • 300 gram Mager rundergehakt
  • 1 stuk Avocado
  • 50 gram Geraspte kaas 30+
  • 8 stuks Tortilla wraps
  • 100 ml Zure room
  • 1 stuk Bosui

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook samen met de komijn.
  • Blus na een paar minuten af met de tomatenblokjes en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Bak vervolgens in een andere pan de magere rundergehakt en voeg als deze bijna gaar is de puntpaprika toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Prak de avocado fijn en breng op smaak met de limoen, peper en zout.
  • Vul de tortilla’s met 2/3e van de saus en het gehaktmengsel. Rol de wraps op en beleg met het overgebleven deel van de saus en verdeel hier de kaas over.
  • Bak de wraps voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met zure room, de geprakte avocado en fijn gehakte bosuitjes.