Crunchy pindakaas bananenbrood

Crunchy pindakaas bananenbrood

Yes! Je leest het goed! Het hoofdingrediënt van dit bananenbrood is pindakaas. De pinda’s on top maken dit baksel extra crunchy en dus extra lekker. Kan je je voorstellen hoe heerlijk deze smaakt?

Crunchy pindakaas bananenbrood

Yes! Je leest het goed! Het hoofdingrediënt van dit bananenbrood is pindakaas. De pinda’s on top maken dit baksel extra crunchy en dus extra lekker. Kan je je voorstellen hoe heerlijk deze smaakt?
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 55 minuten

Tip

Extra lekker om te eten met een extra laag pindakaas!

Dit heb je nodig
  

  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 150 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 200 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 60 g pindakaas
  • 30 g pinda's
  • 60 g vanille whey (optioneel)
  • vloeibare zoetstof (optioneel)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel.
  • Voeg vervolgens de tarwebloem, het bakpoeder een snuf zout en eventueel de whey toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg al laatste de pindakaas toe.
  • Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan op smaak met wat vloeibare zoetstof.
  • Hak de pinda’s grof en schep hiervan 10 gram door het beslag.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Leg de overige pinda’s op de bovenkant van het bananenbrood.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Controleer goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!
Trefwoord Bananenbrood, Gezond, Makkelijk