Bananenbrood met cheesecake vulling

Bananenbrood met cheesecake vulling

Cheesecake, mijn favoriete gebakje! Een bananenbrood met cheesecake vulling kon daarom absoluut niet uitblijven. De vulling is heerlijk romig door de roomkaas en de limoen geeft het geheel een frisse touch. Een gezonde versie, waar je zonder schuldgevoel van kan genieten.

Bananenbrood met cheesecake vulling

Cheesecake, mijn favoriete gebakje! Een bananenbrood met cheesecake vulling kon daarom absoluut niet uitblijven. De vulling is heerlijk romig door de roomkaas en de limoen geeft het geheel een frisse touch. Een gezonde versie, waar je zonder schuldgevoel van kan genieten.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 55 minuten

Tip

Laat het bananenbrood volledig afkoelen voor je hem in de koelkast zet.

Dit heb je nodig
  

Bananenbrood

  • 3 dadels
  • 2 bananen
  • 150 g havermout
  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 100 g magere kwark
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 limoen
  • 3 tl vanille aroma
  • 60 g vanille whey (optioneel)

Cheesecake vulling

  • 200 g roomkaas (light)
  • 1 ei
  • 2 tl vanille aroma
  • vloeibare zoetstof

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Week de dadels voor ongeveer 10 minuten in kokend water en prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
  • Voeg de geweekte dadels toe en meng het samen met de banaan tot een dikke massa.
  • Vermaal de havermout tot havermeel met een hakmolen, blender of keukenmachine.
  • Mix vervolgens het bananen-dadel mengsel, het ei, de eiwitten en de kwark tot een egaal beslag.
  • Voeg het havermeel, de bakpoeder, een snuf zout en eventueel de whey toe en mix dit tot een glad mengsel.
  • Rasp de schil van een limoen en roer deze door het beslag samen met 3 theelepels vanille aroma.
  • Meng de roomkaas met het ei en 2 theelepels vanille aroma voor de cheesecake vulling.
  • Breng het cheesecake mengsel eventueel op smaak met vloeibare zoetstof.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier de helft van het bananenbrood mengsel in.
  • Verdeel het roomkaas mengsel over het bananenbrood beslag.
  • Giet vervolgens de laatste helft van het bananenbrood mengsel over de cheesecakelaag.
  • Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de cake uit de oven. Check goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan de prikker? Dan is hij gaar!
Trefwoord Bananenbrood, Gezond, Makkelijk