Ga terug

Makkelijk bananenbrood met pure chocolade en dadels

Een bananenbrood met slechts vijf ingrediënten! In een handomdraai op tafel.
Gang Tussendoortje
Porties 1 bananenbrood
Totale tijd 50 minuten

Tip

Snijd het bananenbrood in plakken en vries deze per stuk in. Zo heb je altijd een makkelijk tussendoortje on the go!

Dit heb je nodig
  

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzend amandelmeel
  • 75 g dadels
  • 25 g pure chocolade

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Prak de bananen met een vork of pureer ze in een keukenmachine.
  • Meng de bananenpuree met de eieren totdat deze helemaal zijn opgenomen.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het zelfrijzend amandelmeel toe en mix tot een egaal beslag.
  • Snijd de dadels in stukjes, hak de pure chocolade fijn en roer beide door het beslag.
  • Bedek een cakevorm met bakpapier of vet deze in met bakspray/boter. Giet het beslag in de vorm en bak deze binnen 50 tot 55 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat het bananenbrood afkoelen en serveer.