Smeuïge muffins met een zoete smaak! Heerlijk als ontbijt of als tussendoortje.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6muffins
Totale tijd 45 minutenminuten
Tip
Bewaar de muffins in een luchtdichte doos voor 3 dagen.
Dit heb je nodig
75ghavermout
75gtarwebloem
2tlbakpoeder
1snufzout
150gkwark met een smaakje(ik gebruikte Lindahls Kvarg perzik passievrucht)
2eieren
20gmaple syrup (je kunt ook honing of agave siroop gebruiken)
25mlzonnebloemolie
5mlvloeibare zoetstof
150gblauwe bessen
zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vermaal de havermout in een keukenmachine tot havermeel en meng dit in een kom samen met de tarwebloem, bakpoeder en zout. Meng alle natte ingrediënten in een andere kom tot een egaal mengsel.
Voeg de natte en droge ingrediënten samen en meng het tot een egaal beslag. Schep de blauwe bessen door het beslag.
Vet een muffinvorm in met bakspray/olie of gebruik muffinvormpjes. Schep het beslag in de vorm en bak de muffins voor zo'n 25 minuten in de oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of deze gaar zijn. Komt de satéprikker er schoon uit, dan zijn ze gaar!