Ga terug

Gezond gevuld speculaas

Vegan gevuld speculaas, geen suiker toegevoegd.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 1 koek
Totale tijd 45 minuten

Tip

Dit recept is vegan!

Dit heb je nodig
  

Amandelspijs

  • 100 g amandelmeel
  • 40 g ahornsiroop (honing kan ook)
  • 2 tl citroensap

Speculaas

  • 75 g appelmoes 0%
  • 100 g havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 25 g amandelmeel
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 ml zoetstof
  • 1 tl kaneel
  • 60 ml plantaardige melk (+ een beetje extra voor de bovenkant)
  • 1 handje amandelschaafsels

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Kneed alle ingrediënten voor het amandelspijs goed door elkaar. Rol het spijs tot een staaf en wikkel deze in in vershoudfolie. Leg dit even weg in de koelkast.
  • Meng vervolgens alle droge ingrediënten voor de speculaas.
  • Voeg de appelmoes, zoetstof en plantaardige melk toe en kneed het goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat.
  • Maak twee gelijke ballen van het deeg en vorm er met je handen twee vierkante plakken op een vel bakpapier.
  • Haal het amandelspijs uit de koelkast en verdeel deze met je handen over één van de twee plakken. Leg hier de andere plak speculaas op en duw de randjes goed aan.
  • Besmeer de bovenkant met wat plantaardige melk en verdeel de amandelschaafsels hierover. Druk deze een beetje aan.
  • Bak het gevulde speculaas in de oven binnen 30 tot 40 minuten goudbruin en knapperig.
  • Laat het gevulde speculaas afkoelen en serveer.