Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed alle ingrediënten voor het amandelspijs goed door elkaar. Rol het spijs tot een staaf en wikkel deze in in vershoudfolie. Leg dit even weg in de koelkast.
Meng vervolgens alle droge ingrediënten voor de speculaas.
Voeg de appelmoes, zoetstof en plantaardige melk toe en kneed het goed door elkaar tot er een stevig deeg ontstaat.
Maak twee gelijke ballen van het deeg en vorm er met je handen twee vierkante plakken op een vel bakpapier.
Haal het amandelspijs uit de koelkast en verdeel deze met je handen over één van de twee plakken. Leg hier de andere plak speculaas op en duw de randjes goed aan.
Besmeer de bovenkant met wat plantaardige melk en verdeel de amandelschaafsels hierover. Druk deze een beetje aan.
Bak het gevulde speculaas in de oven binnen 30 tot 40 minuten goudbruin en knapperig.
Laat het gevulde speculaas afkoelen en serveer.