Een koolhydraatarme pasta carbonara! En door het gebruik van kookzuivel en magere spekreepjes bevat deze maaltijd ook nog eens een stuk minder vet dan de originele variant.
Gang lunch
Porties 1persoon
Totale tijd 15 minutenminuten
Tip
Je kan dit recept natuurlijk altijd aanvullen met normale pasta!
Dit heb je nodig
1courgette
125gchampignons
1teenknoflook
100gmagere spekblokjes
125mlkookzuivel
1handjeplatte peterselie
1elmaïzena
Parmezaanse kaas(optioneel)
zo maak je het
Snijd de courgette in dunne sliertjes met een spiraalsnijder, snijd de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn.
Verhit bakspray of een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes op middelhoog vuur in zo'n 5 minuten krokant.
Voeg de champignons toe en bak deze in zo'n 8 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe.
Stop de courgetti in een vergiet en schenk hier 1 liter kokend water over. Schud goed zodat alle courgetteslierten het kokende water raken.
Druk al het water uit de courgette met behulp van een spatel en voeg deze toe aan de pan.
Voeg de kookzuivel toe en roer het goed door. Laat het geheel pruttelen.
Hak ondertussen de peterselie fijn en voeg dit toe aan de pan.
Meg de eetlepel maïzena met twee eetlepels water en voeg dit toe aan de courgetti carbonara. Breng het aan de kook en laat de saus indikken tot de gewenste structuur.
Breng op smaak met zout en peper en serveer de courgetti carbonara met Parmezaanse kaas!