Ga terug

Eiwitrijke pindakaas brookies

Een combinatie tussen brownies en blondies, mét pindkaas. En het beste? Ze zijn nog verantwoord ook.
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 8 brownies

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

Brownie

  • 25 g pure chocolade
  • 25 g tarwebloem
  • 15 g vanille whey
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 g cacaopoeder
  • 4 ml vloeibare zoetstof
  • 125 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 65 ml amandelmelk

Blondie

  • 20 g witte chocolade
  • 25 g tarwebloem
  • 15 g vanille whey
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el pindakaas
  • 4 ml vloeibare zoetstof
  • 125 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 65 ml amandelmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met de brownie. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Mix alle droge ingrediënten in een kom en mix de natte ingrediënten, inclusief de gesmolten chocolade, in een andere kom. Voeg ze samen en mix tot een egaal browniebeslag.
  • Ga verder met de blondie. Smelt de witte chocolade au bain-marie en verwarm de pindakaas voor 30 seconden in de magnetron.
  • Mix vervolgens alle droge blondie ingrediënten in een kom en mix de natte blondie ingrediënten, inclusief de gesmolten chocolade en pindakaas, in een andere kom. Voeg ze samen en mix tot een egaal beslag.
  • Bedek een brownievorm of kleine ovenschaal met bakpapier en giet het browniebeslag hierin. Giet het blondiebeslag over de brownie en zet het geheel in de oven. Bak de brookie binnen 25 tot 30 minuten gaar.
  • Laat de brookie afkoelen en snijd in stukken. Serveer!

Notities

Je kan de brookie voor zo'n 3 dagen bewaren in de koelkast.
Trefwoord Eiwitrijk, Gezond, Makkelijk