Eén van de leukste dingen in de zomer? Het heerlijke rode fruit! Frambozen, aardbeien, bramen, blauwe bessen… I love them all. Dit bananenbrood zit vol met deze fruitsoorten. Een klein beetje smelt chocoladeon top en je geluksmoment kan beginnen.
Prak de bananen met een vork of pureer ze in de keukenmachine.
Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel.
Mix de geplette bananen met het ei, de eiwitten en de kwark tot een egale massa.
Voeg daarna het havermeel, het bakpoeder, een snuf zout en eventueel de whey toe en mix dit tot een glad beslag.
Ben je een echte zoetekauw? Breng het beslag dan op smaak met vloeibare zoetstof.
Meng vervolgens de bosvruchtenjam door het beslag en roer als laatst de (bevroren) bosvruchten door de massa.
Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de cake uit de oven. Check goed of het bananenbrood gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan de prikker? Dan is hij gaar!
Smelt de ruby chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking zodra het bananenbrood is afgekoeld. Drizzle dit over de bovenkant van de cake.
Notities
Bewaar het bananenbrood zo'n 8 dagen in de koelkast.