Verantwoorde donut cups met vruchtenspread

Verantwoorde donut cups met vruchtenspread

Hallooooo verantwoorde donut cups! Deze schattige cupjes smaken naar donuts, maar dan zonder de overbodige suikers. Om ze toch lekker zoet te maken vul ik ze met vruchtenspread van St. Dalfour. Zo worden ze zoet, luchtig en vooral mega lekker.

St Dalfour

Voor deze donut cups gebruik ik de aardbeien vruchtenspread van St. Dalfour. Waarom? St. Dalfour is het eerste bedrijf die op natuurlijke wijze 100% vruchtenspread produceert. In plaats van suiker gebruiken zijn geconcentreerd druivensap om de spread toch zoet genoeg te maken. Dit zorgt ervoor dat het een heerlijke topping is voor deze suikervrije donutcups. St. Dalfour is gewoon te verkrijgen bij de Albert Heijn!

Verantwoorde donut cups met vruchtenspread

Verantwoorde donut cups met fruitspread

Hey hallo donut cups! Deze gezonde cupjes smaken naar echte donuts en worden extra lekker door de fruitspread. Mjammie…
Gang Nagerecht
Porties 8 cups
Totale tijd 30 minuten

Tip

Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een (diepvries)zakje. Stop het zakje in een maatbeker en vouw de uiteindes om de randen. Vul met het beslag en knip een hoekje af. Tada! Je homemade spuitzak. 

Dit heb je nodig
  

  • 2 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 8 ml zoetstof
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el melk
  • 1 tl vanille aroma
  • 8 el vruchtenspread naar keuze (ik gebruikte de aardbeien spread van St Dalfour)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de eieren met de vanille suiker en zoetstof tot een romig en lichtgeel mengsel.
  • Giet de zonnebloemolie bij het eimengsel en blijf mixen totdat alles is opgenomen.
  • Meng in een andere kom de bloem en bakpoeder met elkaar en voeg dit toe aan het eimengsel. Mix goed totdat er een egaal beslag ontstaat.
  • Voeg als laatste de melk en vanille aroma toe en meng goed.
  • Vet een muffinvorm in met bakspray of zonnebloemolie en vul de vorm met behulp van een spuitzak voor 2/3e met het beslag.
  • Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak de donuts cups in zo'n 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de muffins afkoelen en vul deze met de vruchtenspread. Extra mooi maken? Maak de randjes wat vet met zonnebloemolie en besprenkel deze met wat (kaneel)suiker.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept