Speculoos cheesecake brownies

Speculoos cheesecake brownies

Smeuïge brownie, een zoete laag cheesecake en natuurlijk: speculoos! Een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. In dit baksel combineer ik dan ook alle drie tot een heerlijke baksel. Warning: Je kan hier niet van af blijven.

Speculoos cheesecake brownies

The best of three worlds: speculoos, cheesecake én brownies in één. Jummie!
Gang Tussendoortje
Porties 8 brownies
Totale tijd 40 minuten

Tip

Bewaar de cheesecake brownie voor maximaal twee dagen.

Dit heb je nodig
  

  • 40 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 40 g whey chocolade
  • 75 g whey vanille
  • 350 g Griekse yoghurt 2%
  • 100 ml sojamelk
  • 1 el speculoos spread (+ extra voor on top)
  • 100 g zuivelspread light
  • 3 blaadjes gelantine

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de bloem, cacaopoeder en 40 g chocolade whey in een kom. Voeg 200 g yoghurt en sojamelk toe en meng goed.
  • Smelt de eetlepel speculoos en roer dit door het brownie mengsel.
  • Bedek een vierkante (brownie)vorm met bakpapier en giet het brownie mengsel hierin. Bak de brownie binnen 25 tot 30 minuten net niet gaar.
  • Meng ondertussen in een andere kom de overige yoghurt, zuivelspread en de vanille whey. Breng op smaak met zoetstof.
  • Week de gelantine voor 5 minuten in koud water, los dit op in hete melk en roer dit goed door het cheesecake mengsel.
  • Giet, zodra de brownie is afgekoeld, het cheesecake mengsel over de brownie en zet het voor minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Maak af met wat extra speculoos spread en eventueel speculoos kruimels.
Trefwoord Eiwitrijk, Gezond, Makkelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept