Speculaas yoghurt met gebakken peer, kaneel en walnoten

Het heel jaar door liggen peren in de supermarkt, maar eigenlijk zijn ze het aller sappigst, zoetst en smaakvolst (en dus het lekkerste) in de herfst. Ik gebruik deze vrucht dan ook graag in recepten gedurende dit seizoen, bijvoorbeeld in deze suikervrije perencompote. Maar… het liefst gebruik ik het in mijn ontbijt! Speculaas yoghurt met gebakken peer en kaneel is echt één van de lekkerste combi’s. Walnoten voor een extra bite en je bent ready to go.

Speculaas yoghurt met warme peer en kaneel

Heerlijk winters recept met warme peer.
Gang Ontbijt
Porties 2 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Je kan de schil van de peer eten! Was deze goed van tevoren. 

Dit heb je nodig
  

  • 1 peer
  • 25 g walnoten
  • 2 tl kaneel
  • 1 el honing
  • 400 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 2 tl speculaas kruiden
  • 2 scoops speculaas whey (optioneel)
  • jouw favoriete toppings (bijvoorbeeld schuddebuikjes)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokkenhuis. Hak de walnoten in grove stukken.
  • Leg de peer en walnoten in een ovenbestendige schaal en besprenkel dit met de kaneel en honing.
  • Rooster de peer en walnoten voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de speculaaskruiden en eventueel de speculaas whey. Verdeel over twee kommen.
  • Haal de peer uit de oven en verdeel deze (inclusief de 'saus' die in de ovenschaal overblijft) over de yoghurt. Maak af met de walnoten en jouw favoriete toppings.
Trefwoord Gezond, Makkelijk