Salted caramel cakejes met oreo

Salted caramel cakejes met oreo

Cakejes die lekker zijn, eiwitrijk en gezond? Dat zijn deze knapperds! Door het gebruik van eiwitpoeder heeft elk exemplaar een hoog gehalte aan eiwitten en door een klein beetje chocolade en oreo toe te voegen krijg je toch nog een ontzettend lekkere smaak. Deze wil je maken (en meteen opeten).

Salted caramel cakejes met oreo

Dé meest smaakvolle, gezonde én eiwitrijke cakejes die je gaat vinden op mijn website. Een absolute must-try.
Gang Tussendoortje
Porties 4 cakejes
Totale tijd 30 minuten

Tip

Om calorieën te besparen kan je het versieren achterwegen laten en alleen de cakejes zelf maken.

Dit heb je nodig
  

  • 110 g bloem
  • 40 g eiwitpoeder (Ik gebruikte hydro isolate oreo caramel van FitnationNL.)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 8 ml vloeibare zoetstof
  • 250 ml sojamelk
  • 3 blokjes karamel zeezout chocolade
  • 25 g oreo (+ extra voor on top.)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom (behalve de chocolade en oreo) en mix de natte ingrediënten in een andere kom.
  • Voeg de mengsels bij elkaar en mix tot er een egaal beslag ontstaat.
  • Hak de chocolade en oreo’s fijn en meng dit door het beslag.
  • Verdeel het beslag over kleine cakevormpjes of over één grote.
  • Maak af met wat oreo’s en zet de cakejes voor 20 minuten in de oven (als je een grote cake maakt zal dit rond de 45 minuten zijn).
  • Haal de cakejes uit de oven en check goed of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Blijft er geen nat beslag aan zitten? Dan zijn ze gaar!
  • Versier eventueel met wat chocolade en zeezout.
Trefwoord Comfort food, Eiwitrijk, Gezond