Proteïne snicker

Proteïne snickers

WAUW! Deze snickers zijn zo me-ga lekker. Ze doen absoluut niet onder aan de echte variant. De repen zijn lekker sticky, knapperig en zoet. Je nieuwe favo tussendoortje. 😉

Proteïne snickers

Een krokante bodem, plakkerige karamellaag en knapperige chocolade. Natuurlijk afgemaakt met pinda's.
Gang Tussendoortje
Porties 8 repen
Totale tijd 30 minuten

Tip

Bewaar de snickers voor zo’ 3 tot 4 dagen in de koelkast. Als ze het zo lang volhouden tenminste ;-).

Dit heb je nodig
  

Koekbodem

  • 125 g havermout
  • 40 g eiwitpoeder (vanille)
  • 15 g agave siroop
  • 3 el appelmoes

Karamellaag

  • 60 g pindakaas
  • 5 g kokosolie
  • 15 g agave siroop

Chocolade laag

  • 20 g ongezouten pinda's
  • 40 g pure chocolade 72%
  • 7 g kokosolie

zo maak je het
 

  • Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg de eiwitpoeder, agave siroop en appelmoes toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Bedek een kleine ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en zet in de koelkast.
  • Verwarm de pindakaas kort samen met de kokosolie, zodat deze vloeibaar worden. Voeg ede agave siroop toe en meng goed.
  • Verdeel de karamellaag over de koekbodem en zet opnieuw in de koelkast.
  • Hak de ongezouten pinda's grof en smelt de chocolade samen met de kokosolie.
  • Haal de bakvorm uit de koelkast. Verdeel de pinda's over de karamellaag en maak af met de chocolade laag.
  • Laat het geheel uitharden in de koelkast en snijd in acht repen.
Trefwoord Comfort food, Eiwitrijk, Gezond