WAUW! Deze snickers zijn zo me-ga lekker. Ze doen absoluut niet onder aan de echte variant. De repen zijn lekker sticky, knapperig en zoet. Je nieuwe favo tussendoortje. 😉
Proteïne snickers
Een krokante bodem, plakkerige karamellaag en knapperige chocolade. Natuurlijk afgemaakt met pinda's.
Tip
Bewaar de snickers voor zo’ 3 tot 4 dagen in de koelkast. Als ze het zo lang volhouden tenminste ;-).
Dit heb je nodig
Koekbodem
- 125 g havermout
- 40 g eiwitpoeder (vanille)
- 15 g agave siroop
- 3 el appelmoes
Karamellaag
- 60 g pindakaas
- 5 g kokosolie
- 15 g agave siroop
Chocolade laag
- 20 g ongezouten pinda's
- 40 g pure chocolade 72%
- 7 g kokosolie
zo maak je het
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg de eiwitpoeder, agave siroop en appelmoes toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Bedek een kleine ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en zet in de koelkast.
- Verwarm de pindakaas kort samen met de kokosolie, zodat deze vloeibaar worden. Voeg ede agave siroop toe en meng goed.
- Verdeel de karamellaag over de koekbodem en zet opnieuw in de koelkast.
- Hak de ongezouten pinda's grof en smelt de chocolade samen met de kokosolie.
- Haal de bakvorm uit de koelkast. Verdeel de pinda's over de karamellaag en maak af met de chocolade laag.
- Laat het geheel uitharden in de koelkast en snijd in acht repen.