No bake Kinder Maxi cheesecake

No bake Kinder Maxi cheesecake

Een cheesecake die binnen 40 minuten klaar is? Yes het is mogelijk! Deze no bake Kinder Maxi cheesecake maak je binnen 10 minuten, waarna je hem alleen nog even in de koelkast hoeft te zetten. Zo hoef je dus geen uren te wachten om je cheesecake cravings te stillen!

To bake or not to bake

De basis van dit recept is een no bake cheesecake, oftewel een ongebakken cheesecake. Een no bake cheesecake wordt vaak gemaakt van roomkaas en slagroom en, zoals de naam al doet vermoeden, hoef je deze variant niet te bakken in de oven. Het grote voordeel hiervan is dat je taart een stuk sneller klaar is!

Doordat deze cheesecake in een glaasje wordt gemaakt is hij nóg sneller klaar. Door de stevigheid van een glas hoeft de cheesecake namelijk een stuk minder lang op te stijven! Binnen 30 minuten kan je hem al uit de koelkast halen, zonder dat je taartje inzakt.

Suiker of zoetstof?

Normaal gesproken gebruik ik zoetstof. Zo ook in dit recept. Ondanks dat dit recept verre van gezond is, vind ik het toch fijn om mijn suikerinname zo laag mogelijk te houden. Het niet eten, of het verminderen van het eten, van suiker brengt namelijk tal van voordelen met zich mee, welke neerkomen op een gelukkiger en vitaler leven. But don’t get me wrong, ik eet écht wel suiker, alleen probeer ik het in mijn recepten zo min mogelijk te verwerken!

Kinder Maxi cheesecake

No bake Kinder Maxi cheesecake

Oh… Kinder chocolade is opzich natuurlijk al heel lekker, maar wat dacht je van een Kinder cheesecake?
Gang Nagerecht
Porties 3 glaasjes
Totale tijd 40 minuten

Tip

Maak deze no bake cheesecake een avond van tevoren voor het lekkerste resultaat!

Dit heb je nodig
  

  • 60 g speculoos koekjes (andere koekjes kunnen ook)
  • 100 ml slagroom
  • 5 ml vloeibare zoetstof (of 75 g suiker)
  • 84 g Kinder maxi (4 reepjes)
  • 100 g roomkaas light
  • 1/2 el cacaopoeder

zo maak je het
 

  • Vermaal de speculoos koekjes in een keukenmachine of verkruimel ze met de hand. Verdeel over 3 glaasjes.
  • Doe de slagroom in een mengkom en voeg de suiker of zoetstof toe. Klop het geheel stijf met een mixer.
  • Smelt ondertussen twee reepjes Kinder Maxi au bain-marie.
  • Klopt de roomkaas los met een vork en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.
  • Voeg beetje bij beetje de opgeklopte slagroom toe aan het roomkaasmengsel en schep het, samen met de halve eetlepel cacaopoeder, goed door elkaar.
  • Hak de laatste twee reepjes Kinder Maxi in grove stukken en roer dit als laatste door de cheesecake.
  • Verdeel de no bake cheesecake over de glaasjes en zet ze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  • Serveer met slagroom!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel