Nacho’s met vegan kaassaus

Nacho’s met vegan kaassaus

Nacho’s met heel veel kaas is echt het ultieme comfort food. Op een terrasje, bij een film of bij een gezellige avond, deze lekkere chipjes zijn altijd welkom! Deze nacho’s met kaassaus, gemaakt met de kaas van Violife, zijn dan ook echt een must try. Lekker voor vegans en voor niet-vegans!

Violife

Deze nacho’s met kaassaus zijn volledig vegan! Hoe? Door het gebruik van de vegan kazen van Violife. De producten van Violife zijn vrij van dierlijke producten, bevatten geen conserveermiddelen, GGO’s en rare ingrediënten én bevatten geen allergenen, zoals soja, noten en lactose. Naast dat ze vegan zijn, zijn ze dus ook nog eens schuldgevoel-vrij!

De kazen smaken én ruiken zoals echte kaas, waardoor je ze meer dan een waardige vervanger kunt noemen. Zelf ben ik geen vegan, maar door de goede eigenschappen van de producten van Violife zal ik zeker vaker voor deze varianten kiezen!

Vegan nacho's met kaassaus

Ben je geen vegan?

Oké, oké, ondanks dat een vegan dieet erg goed is voor onze planeet, snap ik dat niet iedereen zo wilt eten. Het dieet is niet alleen erg lastig (vind ik), maar vaak zijn vegan producten ook stuk duurder. Mocht je deze nacho’s dus wel willen maken, maar dan zonder de vegan producten: alle plantaardige artikelen kun je 1 op 1 vervangen door de originele producten.

Nacho's met kaassaus

Nacho’s met kaassaus

Nacho's met een vegan kaassaus! Lekker voor zowel vegans als niet-vegans.
Gang Borrelhapje
Porties 1 schaal
Totale tijd 20 minuten

Tip

Je kan alle vegan producten 1 op 1 vervangen door de originele producten.

Dit heb je nodig
  

  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 30 g plantaardige roomboter
  • 30 g tarwebloem
  • 300 ml plantaardige melk
  • 200 g ronde tortillachips
  • 150 g vegan cheddar (ik gebruikte de cheddar van Violife)
  • 100 g vegan mozzarella kaas (ik gebruikte mozzarella flavour grated van Violife)
  • 2 jalapeñopepers
  • 1 avocado
  • 50 g vegan cream cheese (ik gebruikte creamy original flavour van Violife)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snipper de rode ui en pers de limoen uit. Meng de ui en het sap in een bakje en zet even aan de kant.
  • Verwarm een koekenpan en smelt de plantaardige boter hierin. Voeg de bloem toe en bak het geheel voor zo'n 3 minuten totdat het lichtbruin kleurt. Schenk de plantaardige melk al roerend beetje bij beetje bij het mengsel tot een gebonden saus.
  • Verdeel ondertussen de tortillachips over een ovenschaal en zet ze voor zo'n 10 minuten in de oven.
  • Ga verder met de saus. Voeg de vegan cheddar en de vegan mozzarella toe aan het bloem-mengsel. Blijf roeren totdat de kaas volledig gesmolten is en er een dikke saus zonder klontjes is ontstaan.
  • Snijd de japaleñopepers in dunne plakjes en prak de avocado met een vork.
  • Haal de chips uit de oven en verdeel de kaassaus hierover. Maak af met de rode ui en jalapeñopepers en serveer met de vegan cream cheese en de avocado!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Vegan