Mini pita’s met gerookte kip, champignons en kerriesaus

Mini pita’s met gerookte kip, champignons en kerriesaus

Ik. Houd. Van. Borrelen. En dan helemaal van alle lekkere hapjes die er geserveerd worden. Omdat ik zelf houd van minimale input, maximale output wat eten betreft maak ik graag super easy en super snelle borrelhapjes. Deze mini pita’s met kip kerrie zijn het resultaat. Binnen 5 minuten staan ze al op tafel, want het enige wat je hoeft te doen is de champignons en pita broodjes bakken!

Mayo vervangen door kwark

Veel sauzen worden voor 100% gemaakt van mayonaise. Niks mis mee natuurlijk, maar de smaak kan vrij overheersend zijn én het doet niet veel goeds met het aantal calorieën. Door een gedeelte van de mayonaise te vervangen door kwark word je saus niet alleen een tikkeltje frisser, maar ook de voedingswaarde krijgen een boost. Eerlijk? Ik vind saus met alleen mayo niet eens meer lekker…

Kip vervangen

Ook voor de vegetariërs onder ons kan je dit gerecht maken, alleen dan zonder de kip natuurlijk. Vervang de kip door reepjes zongedroogde tomaat of natuurlijk door vega kip!

Mini pita’s met gerookte kip, champignons en kerriesaus

Easy borrelhapjes die je binnen 5 minuten op tafel tovert. Succes gegarandeerd!
Gang Borrelhapje
Porties 10 hapjes
Totale tijd 5 minuten

Tip

Kan je geen mini pita’s vinden bij jouw supermarkt? Gebruik dan grote pita’s en snijd deze door de helft of in kwarten. 

Dit heb je nodig
  

  • 10 mini pita's
  • 200 g gerookte kip
  • 200 g (kastanje) champignons
  • 2 el magere kwark
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 0,5 tl uienpoeder

zo maak je het
 

  • Verwarm een grill of tosti ijzer.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit een klontje boter of bakspray in een koekenpan en bak de champignons gaar in zo'n 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de pitabroodjes in het grill ijzer en bak ze in zo'n 4 minuten goudbruin.
  • Snijd ondertussen de gerookte kip in blokjes en mix de kwark met de mayonaise en kruiden tot een egale saus.
  • Meng de champignons met de gerookte kip blokjes en beleg de pita's hiermee. Maak af met de kerriesaus.
Trefwoord Comfort food, Makkelijk, Snel