Lunch zonder banaan

Courgetti carbonara

Pasta carbonara, ik ben dol op deze pasta gemaakt met spek, ei (in Nederland vaak met room) en kaas. Deze courgetti carbonara is gebaseerd op de Italiaanse variant, maar dan in een koolhydraatarm én vetarm jasje. De spaghetti is namelijk vervangen door courgette, de room door kookzuivel en de spekjes door magere spekblokjes!

Het recept

Hartige wentelteefjes met spek, kaas en tomaat

Wentelteefjes, iedereen kent ze wel. Oud brood gedoopt in een zoet mengsel van melk, suiker, kaneel en ei. Maar… wat dacht je van hartige wentelteefjes? Geen suiker en kaneel, maar met kaas en spek, afgemaakt met gebakken cherry tomaatjes. Heerlijk bij een uitgebreid ontbijt of als lunch.

Het recept

Crackers met vijgen, rauwe ham en cottage cheese

Je ontbijt hoeft niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Soms heb je maar een aantal minuten nodig om een voedzaam en lekkere maaltijd op tafel te toveren ’s ochtends vroeg. Deze crackers met vijgen zijn daar een uitstekend voorbeeld van. All you need zijn 5 ingrediënten en zo’n 2 minuten van je tijd!…

Het recept

Snelle cherry tomatensoep

Er gaat niks boven een dampende kom soep. Zelf eet ik het gemiddeld 5 keer per week (yes, for real) en varieer daarom volop! Maar mijn all time favourite blijft toch wel tomatensoep, het liefst gemaakt van cherrytomaten. Cherrytomaten zijn namelijk een stuk zoeter, waardoor je soep nog smaakvoller wordt.

Het recept