Luchtige bananenpannekoekjes

Luchtige bananenpannekoekjes

Bananenpannekoekjes maak je al met maar twee ingrediënten, namelijk banaan en ei. Om ze éxtra lekker te maken voeg ik bakpoeder, vanille en havermout toe. Zo wordt je ontbijt nog luchtiger, nog smaakvoller en nog vullender!

Luchtige bananenpannekoekjes

Bananenpannekoekjes maak je al met maar twee ingrediënten, namelijk banaan en ei. Om ze éxtra lekker te maken voeg ik bakpoedervanille en havermout toe. Zo wordt je ontbijt nog luchtiger, nog smaakvoller en nog vullender!
Gang Ontbijt
Porties 2 personen
Totale tijd 15 minuten

Tip

Jezelf extra verwennen? Besmeer de pannenkoekjes dan met een laag pindakaas voordat je ze serveert!

Dit heb je nodig
  

  • 40 g havermout
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 2 el yoghurt Griekse stijl 2% vet (+ 100 g als topping)
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 tl bakpoeder
  • roodfruit
  • honing
  • 1 scoop vanille whey (optioneel)

zo maak je het
 

  • Maal de havermout in een keukenmachine fijn.
  • Voeg de bananen, eieren en 2 eetlepels yoghurt toe en maal dit tot een glad beslag.
  • Voeg als laatste de bakpoeder en de vanille aroma toe en meng dit goed.
  • Verhit olie of bakspray in een koekenpan en schep met een soeplepel kleine hoopjes in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes op laag vuur in zo’n 4 minuten per kant goudbruin.
  • Meng eventueel de whey poeder met de yoghurt.
  • Beleg de pannenkoeken met de yoghurt en het rode fruit. Maak af met honing naar smaak.
Trefwoord Comfort food, Gezond, Makkelijk