Kwarkbollen met blauwe bessen en citroen

Kwarkbollen met blauwe bessen en citroen

Heb je wel eens kwarkbollen geproefd? Deze kleine deegballetjes zijn gemaakt van kwark, banaan en volkoren tarwemeel, waardoor ze niet alleen lekker luchtig zijn, maar ook nog eens zoet van smaak. De blauwe bessen en citroen maken het geheel (bijna) helemaal af. Alleen nog een likje boter en je ontbijt is klaar

Kwarkbollen met blauwe bessen en citroen

Heb je wel eens kwarkbollen geproefd? Deze kleine deegballetjes zijn gemaakt van kwarkbanaan en volkoren tarwemeel, waardoor ze niet alleen lekker luchtig zijn, maar ook nog eens zoet van smaak. De blauwe bessen en citroen maken het geheel (bijna) helemaal af. Alleen nog een likje boter en je ontbijt is klaar
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 8 kwarkbollen
Totale tijd 25 minuten

Tip

Je kan de kwarkbollen tot 3 maanden bewaren in de vriezer.

Dit heb je nodig
  

  • 125 g magere kwark
  • 1 banaan
  • 125 g volkoren tarwemeel
  • 6 g bakpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • vloeibare zoetstof of honing

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Pureer de banaan samen met de kwark tot een egale massa.
  • Voeg vervolgens het volkoren tarwemeel, de bakpoeder en olijfolie toe en schep dit goed door elkaar.
  • Houd je van zoet? Voeg dan vloeibare zoetstof of honing naar smaak toe.
  • Rasp de schil van de citroen en roer dit door het deeg heen.
  • Voeg als laatste de blauwe bessen toe en schep dit voorzichtig door het mengsel heen.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Maak zo’n 6 – 8 balletjes van het deeg met twee lepels en leg deze op de bakplaat. Druk ze een beetje plat.
  • Bak de kwarkbollen in zo’n 10 – 15 minuten goudbruin en serveer.
Trefwoord Gezond, Makkelijk