Karamel zeezout chocolade soezen

Karamel zeezout chocolade soezen

Klaar met de ‘normale’ slagroom soezen? Probeer dan deze karamel zeezout chocolade soezen! De vulling is lekker romig en geeft een nieuwe twist aan dit klassieke recept. Bijkomend voordeel: in deze variant zitten ook maar 42 calorieën per soesje.

Belangrijke tips

Soezen maken is vrij makkelijk. Wel is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

– Laat het beslag een beetje afkoelen voordat je de eieren toevoegt. Als het beslag nog te heet is gaan de eiren stollen.

– Roer de eieren één voor één door het beslag. Doe dit wel snel! Zo geef je de eieren ook geen kans om te stollen.

– Kijk goed naar je beslag na het toevoegen van het eerste ei. Het beslag moet namelijk niet te dun worden. Mocht je beslag na één ei al vrij dun zijn, voeg dan de tweede voor de helft of niet toe.

– Maak niet te grote hoopjes. De soezen rijzen namelijk heel erg.

Karamel zeezout chocolade soezen

Chocolade soezen met een romige karamel vulling.
Gang Tussendoortje
Totale tijd 40 minuten

Tip

Zie de tips voor het maken van soesjes!

Dit heb je nodig
  

  • 50 ml water
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 g gezouten roomboter
  • 50 g bloem
  • 1 tl cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 400 g gezouten karamel pudding (proteïne, Melkunie)
  • 10 g chocolade
  • Grof zout

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 210 graden.
  • Doe het water, melk en boter samen in een pan. Smelt de boter en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem en cacaopoeder in één keer toe. Roer goed tot alle bloem is opgenomen.
  • Zet de pan op het vuur en blijf goed roeren. Wanneer de bal niet meer aan de bodem blijft plakken is het goed (na ongeveer 2-3 minuten).
  • Haal de pan van het vuur een laat kort afkoelen. Voeg de eieren één voor één toe. Roer net zolang tot het ei helemaal is opgenomen voor je het volgende toevoegt.
  • Spuit/schep hoopjes van het deeg en bak in de oven voor 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
  • Doe de pudding in een spuitzak en spuit dit voorzichtig in de onderkant van de soesjes zodra ze zijn afgekoeld.
  • Versier met gesmolten chocolade en het grove zeezout.
Trefwoord Comfort food, Eiwitrijk, Gezond