Granola cake pops

Granola cake pops

Ooooh wat zijn deze cake pops fijn! Ze zijn gebaseerd op mijn favo smaak granola: Tahin On A Date van The Oatery. De binnenkant zit vol cranberry’s, rozijnen en kokos, omhuld met een laagje pure chocolade en afgemaakt met deze heerlijk knapperige granola. Geloof me, dit WIL je.

The Oatery

Oké, oké, ik denk dat iedereen dit probleem herkent: Je staat in de supermarkt, opzoek naar een verantwoorde granola waar geen kilo’s suiker aan zijn toegevoegd. Drie keer raden: die vind je niet. Maar, niet getreurd, want een verantwoorde granola, zonder overbodige toevoegingen, vol gezonde vetten, die ook nog eens voedzaam is bestaat echt! The Oatery bakt deze namelijk op ambachtelijke wijze voor je. Zo proeven ze net als zelf gebakken granola, maar zonder de moeite. Waar ik heel blij van werd is dat ik alle ingrediënten op de verpakking ook daadwerkelijk herkende. Geen gekke dingen, gewoon pure ingrediënten. Bijkomend voordeel: het is nog f*cking lekker ook. Ik ben om! 😉

Cake pops

Cake pops van eierkoeken, say what?! Eerlijk: dit is gewoon een hele snelle manier van cake pops maken. Voor de luie bakkers onder ons dus ;). Mocht je nou een mislukte cake hebben, of toch liever cake pops maken van échte cake, dan is dat uiteraard mogelijk! Vervang dan gewoon het gewicht van de eierkoeken 1 op 1. Zo kan je eindeloos variëren met dit recept. Wat dacht je bijvoorbeeld van vanille cake? Of bananenbrood?

Granola cake pops

Granola cakepops

Yummy! Deze cakepops zijn verantwoord, ontzettend smaakvol en hebben een lekkere bite door de Tahin On A Date granola van The Oatery. Een must try!
Gang Tussendoortje
Porties 10 cakepops
Totale tijd 30 minuten

Tip

Dit recept kan je ook maken met alle andere granola’s van The Oatery! Leuk om dan ook te variëren met de ingrediënten die je gebruikt in de cake pops. 

Dit heb je nodig
  

  • 9 eierkoeken
  • 100 g roomkaas light
  • 1 handje cranberry's
  • 1 handje rozijnen
  • 1 el kokosrasp
  • 100 g pure chocolade
  • 30 g Tahin On A Date granola

zo maak je het
 

  • Maal de eierkoeken fijn in een keukenmachine en meng deze met de roomkaas light tot een plakkerige bal.
  • Voeg de cranberry's, rozijnen en kokosrasp toe en meng goed met je handen. Maak balletjes van het deeg, steek hier (saté)prikkers in, en zet het even weg in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en maal de granola grof in een keukenmachine.
  • Haal de cake pops uit de koelkast en doop ze één voor één in de chocolade en vervolgens in de granola. Leg ze op een bord of zet ze rechtop in een glas met bijvoorbeeld koffiebonen zodat ze rechtop blijven staan.
  • Laat de cake pops voor minimaal 30 minuten uitharden in de koelkast en serveer.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Voedzaam