Gnocchi met rode pesto en tonijn

Gnocchi met rode pesto en tonijn

.

Gnocchi (njo·kee) is een Italiaanse pasta soort gemaakt van aardappels en meel. Je kan volop variëren met deze deegballetjes; niet alleen qua saus, maar ook qua bereiding! In dit recept bak ik ze krokant en serveer ik ze met rode pesto en tonijn. Super simpel en erg lekker!

Gnocchi met rode pesto en tonijn

Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 25 minuten

Tip

Ik houd zelf erg van tonijn en heb daarom vrij veel in het recept verwerkt. Mocht je de tonijn minder overheersend willen, dan volstaat 1 blikje á 160 g (uitgelekt) ook prima!

Dit heb je nodig
  

  • 400 g gnocchi
  • 240 g tonijn in water (uitlek gewicht)
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 200 g cherrytomaten
  • 200 g spinazie
  • 3 el rode pesto
  • 20 g pijnboompitten
  • 40 g geraspte oude kaas (optioneel)

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de gnocchi in zo’n 15 minuten goudbruin en krokant.
  • Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en halveer de cherry tomaten.
  • Verhit in een andere pan een scheut olijfolie of bakspray en fruit hierin de knoflook en ui voor zo’n 3 minuten. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe totdat dit geslonken is.
  • Doe de gnocchi, gebakken spinazie, cherry tomaten, rode pesto en de uitgelekte tonijn in een ovenschaal en schep dit goed door elkaar. Garneer eventueel met de geraspte oude kaas.
  • Zet de ovenschaal voor zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven (totdat de kaas gesmolten is).
  • Verhit ondertussen een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Blijf deze goed door elkaar schudden, zodat de pitten niet verbranden!
  • Verdeel de gnocchi over twee borden en maak af met de geroosterde pijnboompitten.
Trefwoord Eiwitrijk, Makkelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept