Een combinatie tussen zoete, zure én frisse smaken, dat is deze gezonde cranberry cake met sinaasappel! Deze lekker luchtige cake heeft een basis met kwark, is gezoet met sinaasappel en zit vol met gedroogde en verse cranberry’s. Een echte must try ;).
Cranberry’s met bloem
Ken je dat? Je maakt een cake met fruit en na het bakken ligt al je fruit op de bodem. MEGA IRRITANT! Gelukkig is er een heel simpel trucje om dit te voorkomen: bedek je fruit met bloem. Door je fruit te bedekken met een halve eetlepel bloem zorg je ervoor dat het ‘hecht’ in de cake en dus niet meteen naar beneden zakt. Ta-daaaaa!

Gezonde cranberry cake met sinaasappel
Een heerlijke cake met een combinatie van zoete, zure en frisse smaken!
Tip
Eet jij suikervrij? Laat het glazuur dan weg! De cake is dan nog steeds hartstikke lekker ;).
Dit heb je nodig
Cranberry cake
- 150 g tarwebloem (+ 1/2 eetlepel extra)
- 2 tl bakpoeder
- 1 banaan
- 100 g magere kwark
- 50 ml zonnebloemolie
- 2 eieren
- 5 ml vloeibare zoetstof
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el sinaasappelrasp
- 80 g cranberry's
- 1 handje gedroogde cranberry's
Glazuur
- 40 g poedersuiker
- 2 el water
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng in een kom alle droge ingrediënten.
- Pureer de banaan in een keukenmachine of prak deze met een vork. Meng in een andere kom de natte ingrediënten (behalve het sinaasappelsap) met elkaar totdat alles is opgenomen.
- Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix tot een egaal beslag.
- Rasp de schil van een sinaasappel en pers het sap uit de vrucht. Voeg 2 eetlepels sinaasappelrasp en 2 eetlepels sinaasappelsap toe aan het beslag en mix goed.
- Was de cranberry's, dep ze droog en meng ze met de halve eetlepel extra bloem. Schep ze vervolgens samen met de gedroogde cranberry's door het beslag.
- Bedek een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de cake binnen 40 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
- Meng ondertussen het poedersuiker met de eetlepels water.
- Haal de cake uit de oven. Controleer goed of de cranberry cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Zit er geen (nat)beslag meer aan? Dan is hij gaar!
- Laat de cake afkoelen en drizzle als laatste het glazuur over de bovenkant.