Genoeg van de welbekende banaan-ei pannenkoekjes? Of gewoon zin in iets anders? Dan zijn deze gezonde banaan poffertjes dé oplossing! Naast de banaan en het ei voeg je aan dit beslag slechts drie andere ingrediënten toe. Net zo een makkie als zijn voorganger dus, maar dan in een ander jasje.
Gezonde banaan poffertjes
Heerlijke gezonde en zoete poffertjes die nog eens eiwitrijk zijn ook!
Tip
Je kan de eiwitpoeder in dit recept ook gewoon weg laten!
Dit heb je nodig
- 2 bananen
- 50 g volkorenmeel
- 100 ml melk (ik gebruikte amandelmelk)
- 1 ei
- 5 ml zoetstof (ik gebruik vloeibare zoetstof van de kruidvat, verhouding: 5 ml staat gelijk aan 66 gram suiker)
- 1 scoop vanille whey (optioneel)
- 1 handje bosvruchten
- slagroom (light) (optioneel)
zo maak je het
- Snijd de bananen in dunne plakjes.
- Mix anderhalve banaan, het volkorenmeel, de melk en het ei tot een glad beslag. Voeg vervolgens de vanille whey (optioneel) en zoetstof toe en mix het beslag totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Verhit een scheutje bakspray of zonnebloemolie in een koekenpan. Haal de plakjes banaan door het beslag en bak de poffertjes op laag vuur voor zo'n 3 minuten per kant. Ze zijn klaar zodra ze goudbruin zijn geworden!
- Serveer de poffertjes op twee borden en verdeel hier de bosvruchten en overgebleven banaan over. Maak eventueel af met een toefje slagroom (of twee).