Eiwitrijke redvelvet cake

Eiwitrijke redvelvet cake

Oh… een hapje van deze eiwitrijke redvelvet cake en je bent verkocht. De smaak is zo lekker zoet en de structuur extreem smeuïg. Nét of je een hapje neemt van de ongezonde variant. Deze wil je vandaag nog maken! 😉 PS: Het eiwitpoeder in dit recept kan je makkelijk vervangen.

Eiwitrijke redvelvet cake

Een heerlijke redvelvet cake met enorm veel proteïne: maarliefst 18 gram per stuk!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Porties 6 stukken
Totale tijd 40 minuten

Tip

Bewaar de cake maximaal 2 dagen. De cake blijft het lekkerst als je de cream cheese laag vlak voor serveren op de cake smeert. 

Dit heb je nodig
  

Redvelvet cake

  • 90 g havermeel (gemalen havermout)
  • 75 g eiwitpoeder (ik gebruikte vanille)
  • 3 tl bakpoeder
  • 10 g cacaopoeder
  • 120 g appelmoes 0%
  • 100 g Griekse yoghurt 1%
  • 180 ml sojamelk (ongezoet)
  • 8 ml zoetstof, vloeibaar (of meer, voor de zoetekauw )
  • 3 g rode kleurstof

Cream cheese laag

  • 200 g zuivelspread light
  • 3 tl vanille aroma
  • 30 g eiwitpoeder (vanille)
  • 3 ml zoetstof

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de natte ingrediënten toe en meng goed.
  • Bedek een kleine cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de cake binnen zo'n 35 minuten gaar.
  • Laat de cake afkoelen. Snijd vervolgens de bovenkant van de cake af. Vermaal deze totdat je kleine kruimels overhoudt.
  • Meng de ingrediënten voor de cream cheese laag. Smeer deze over de bovenkant en maak af met de kruimels.
Trefwoord Eiwitrijk, Gezond, Makkelijk