Eiwitrijke pindakaas brookies

Eiwitrijke pindakaas brookies

Ben jij bekend met brookies? Brookies zijn eigenlijk gewoon blondies en brownies gecombineerd in één recept. Met andere woorden: the best of both worlds. En al helemaal als je de gezonde versie maakt! Een beetje pindakaas erdoorheen en je hebt een ware smaak explosie.

Eiwitpoeder vervangen

In veel baksels en recepten gebruik ik eiwitpoeder (whey), aangezien ik veel in de sportschool te vinden ben en dus veel eiwitten nodig heb voor optimaal spierherstel. Ik ben mij er echter van bewust dat dit niet voor iedereen even belangrijk is! Mocht jij dus niet letten op je eiwitinname of gewoonweg geen eiwitpoeder gebruiken/in huis hebben, ook dan kan je mijn recepten gewoon maken. Eiwitpoeder kan je namelijk makkelijk vervangen door 1/3e deel bloem of meel. In dit recept gebruik ik bijvoorbeeld 30 gram eiwitpoeder, welk je kan vervangen door 10 gram bloem of meel. Wel is het belangrijk om wat extra smaakmakers toe te voegen aan je baksel of recept, zoals vanille aroma en zoetstof.

Eiwitrijke pindakaas brookies

Een combinatie tussen brownies en blondies, mét pindkaas. En het beste? Ze zijn nog verantwoord ook.
Gang Nagerecht
Porties 8 brownies
Totale tijd 40 minuten

Tip

Je kan de brookie voor zo’n 3 dagen bewaren in de koelkast.

Dit heb je nodig
  

Brownie

  • 25 g pure chocolade
  • 25 g tarwebloem
  • 15 g vanille whey
  • 1 tl bakpoeder
  • 20 g cacaopoeder
  • 4 ml vloeibare zoetstof
  • 125 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 65 ml amandelmelk

Blondie

  • 20 g witte chocolade
  • 25 g tarwebloem
  • 15 g vanille whey
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el pindakaas
  • 4 ml vloeibare zoetstof
  • 125 g yoghurt Griekse stijl 2% vet
  • 65 ml amandelmelk

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Begin met de brownie. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Mix alle droge ingrediënten in een kom en mix de natte ingrediënten, inclusief de gesmolten chocolade, in een andere kom. Voeg ze samen en mix tot een egaal browniebeslag.
  • Ga verder met de blondie. Smelt de witte chocolade au bain-marie en verwarm de pindakaas voor 30 seconden in de magnetron.
  • Mix vervolgens alle droge blondie ingrediënten in een kom en mix de natte blondie ingrediënten, inclusief de gesmolten chocolade en pindakaas, in een andere kom. Voeg ze samen en mix tot een egaal beslag.
  • Bedek een brownievorm of kleine ovenschaal met bakpapier en giet het browniebeslag hierin. Giet het blondiebeslag over de brownie en zet het geheel in de oven. Bak de brookie binnen 25 tot 30 minuten gaar.
  • Laat de brookie afkoelen en snijd in stukken. Serveer!
Trefwoord Eiwitrijk, Gezond, Makkelijk