Carpaccio soezen

Carpaccio soezen

And again: soezen! Dit keer een hartige variant. De traditionele soezen beleg je namelijk met carpaccio. Een verrassende, maar o-zo lekkere twist. Ideaal als makkelijk voorgerecht of als origineel borrelhapje.

Belangrijke tips

Soezen maken is vrij makkelijk. Wel is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

– Laat het beslag een beetje afkoelen voordat je de eieren toevoegt. Als het beslag nog te heet is gaan de eiren stollen.

– Roer de eieren één voor één door het beslag. Doe dit wel snel! Zo geef je de eieren ook geen kans om te stollen.

– Kijk goed naar je beslag na het toevoegen van het eerste ei. Het beslag moet namelijk niet te dun worden. Mocht je beslag na één ei al vrij dun zijn, voeg dan de tweede voor de helft of niet toe.

– Maak niet te grote hoopjes. De soezen reizen namelijk heel erg.

Carpaccio soezen

De traditionele soezen, maar dan belegd met carpaccio!
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 8 soezen
Totale tijd 40 minuten

Tip

De truffelmayonaise kan je eventueel vervangen door een zelfgemaakte, gezondere variant. Meng hiervoor 25 gram Griekse yoghurt met 8 gram halfvolle mayonaise en 5 gram truffeltapenade.

Dit heb je nodig
  

  • 50 ml water
  • 50 ml halfvolle melk
  • 50 g gezouten roomboter
  • 50 g bloem
  • 60 g carpaccio
  • 4 tl truffelmayo
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 handje rucola

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven op 210 graden.
  • Doe het water, melk en boter samen in een pan. Smelt de boter en breng het geheel langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Roer goed tot alle bloem is opgenomen.
  • Zet de pan op het vuur en blijf goed roeren. Wanneer de bal niet meer aan de bodem blijft plakken is het goed (2-3 minuten).
  • Haal de pan van het vuur een laat kort afkoelen. Voeg de eieren één voor één toe. Roer net zolang tot het ei helemaal is opgenomen voor je het volgende toevoegt. 
  • Spuit/schep 8 hoopjes van het deeg en bak in de oven voor 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Beleg met de carpaccio en truffelmayo en maak af met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola.
Trefwoord Bijgerecht, Comfort food, Makkelijk