Calzone wraps

Calzone wraps

Zin in een pizza calzone, maar niet in de calorieën? I’ve got your back! Met deze calzone wraps gevuld met snelle pulled chicken, gemaakt van zeewier wraps, kun je gezond genieten (en je mag er gerust twee nemen ;)).

Zeewier wraps

Om dit recept een extra verassende twist te geven gebruikte ik geen normale wraps, maar de zeewier wraps van Seamore Food! En even serieus, deze wraps maakten dit recept éxtra lekker en bijzonder. Waarom?

– Seamore Food gebruikt 2 soorten zeewier voor de wraps.
– De wraps bevatten langzame koolhydraten.
– Ze bevatten 25% meer vezels, waardoor je lekker lang vol zit, én ze zijn een bron van proteïne. Win-win dus!
– Vet? Bijna niet hoor in deze groene schatjes!
– Om het helemaal goed af te maken: ze zijn een bron van magnesium en mangaan.

All by all, toppers van wraps! Toch met normale wraps maken? Dat kan natuurlijk ook! Loop je alleen wel alle bovenstaande voordelen mis… 😉

Calzone wraps

Calzone wraps

Hallo calzone wraps! Makkelijk, snel en doet niet onder aan een echte pizza. Oja, de calorieën wel ;).
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Totale tijd 20 minuten

Tip

Geen zeewier wraps in huis? Je kan ook normale wraps gebruiken. Deze zijn wel minder gezond ;).

Dit heb je nodig
  

  • 200 g kipfilet
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • 1/2 courgette
  • 1/2 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1/2 bol mozzarella light
  • 4 el passata
  • knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 50 ml barbecuesaus light
  • 2 Seamore Food wraps (normale wraps kan ook!)
  • 1 ei
  • 2 el geraspte kaas (of meer voor de kaas lovers.)
  • 1 handje peterselie

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Snijd de kip in grote stukken en kook deze in zo’n 12 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de courgette en paprika in kleine blokjes, de rode ui in halve ringen en de mozzarella in stukjes.
  • Meng de passata met een snufje knoflookpoeder en de uienpoeder. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  • Giet de kip af en trek deze uit elkaar met behulp van twee vorken of een mixer. Meng met de barbecuesaus.
  • Besmeer één helft van de wraps met de passata en laat een rand van ongeveer 1 centimeter over. Beleg de calzone met de courgette, paprika, ui, mozzarella en pulled chicken. 
  • Klop het eitje los en besmeer de lege rand met het ei. Druk de wrap goed aan en laat het ei een beetje drogen zodat de helften aan elkaar plakken. Druk nogmaals goed aan.
  • Besmeer de bovenkant van de wraps met de rest van het ei en maak af met geraspte kaas.
  • Bak de calzone’s binnen 10 minuten goudbruin en gaar. Hak de peterselie fijn en maak de pizza's hiermee af.
Trefwoord Gezond, Makkelijk, Snel


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept