Pigs in a blanket, oftewel knakworstjes in bladerdeeg, zijn een leuk borrelhapje voor jong en oud. Het gaat nooit vervelen en met elke gelegenheid doen ze het goed. Voor de feestdagen steek ik dit bekende hapje in een nieuwe vorm: een ster! Met wat oude kaas ertussen weet ik zeker dat hij helemaal op zal gaan!

Oude kaas voor een intensere smaak
Voor gerechten met gesmolten kaas gebruik ik vrijwel altijd oude(re) kaas. Oude kaas heeft een licht pittige, zoutere en intensere smaak dan een jonge variant. Aangezien kaas zijn smaak ietwat verliest zodra het smelt, is een intensere kaas (een oude kaas) dus vaak geschikter.

Bladerdeeg ster met knakworstjes
Een feestelijk recept wat echt altijd en bij iedereen in de smaak valt!
Tip
Serveer de bladerdeeg ster met ketchup.
Dit heb je nodig
- 6 plakjes bladerdeeg
- 100 g geraspte oude kaas
- 1 blik (magere) knakworsten
zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
- Halveer de plakken bladerdeeg zodra deze ontdooit zijn en verdeel de kaas hierover.
- Rol de knakworsten in de plakjes bladerdeeg en druk deze goed dicht. Snijd de rolletjes in drie gelijke stukken.
- Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Leg de bladerdeegrolletjes goed tegen elkaar in de vorm van een ster.
- Zet het rooster in de oven en bak de ster in zo'n 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.