Voor een indrukwekkend dessert hoef je niet altijd lang in de keuken te staan. Deze bananenmousse met speculaas is daar het bewijs van! Hij bestaat uit slechts drie ingrediënten, waarvan er al twee in de titel staan! Binnen 5 minuten ben je klaar en hoeft het alleen nog even op te stijven in de koelkast.
Bananenmousse met speculaas
Een lekker en luchtig dessert.
Tip
Je kan deze bananenmousse niet bewaren! Meteen opeten dus ;).
Dit heb je nodig
- 2 bananen
- 250 g geslagen room light
- 75 g speculoos
zo maak je het
- Prak de bananen met een vork of pureer ze in een keukenmachine.
- Doe de slagroom in een kom en roer hier beetje voor beetje de bananenpuree doorheen.
- Verkruimel de speculoos koekjes en leg er 4 aan de kant.
- Verdeel de speculooskruimels over 4 glazen en maak af met de bananenmousse.
- Zet de mousse voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
- Maak af met de overgebleven koekjes en eventueel wat plakjes banaan.