Banamisu

Tiramisu, wie is er niet dol op? Dit lekkere nagerecht met koffie en een flinke scheut alcohol is alleen niet zo heel verantwoord. Gelukkig is deze banamisu dat wél. Sterker nog, hij is niet alleen geschikt als nagerecht, maar je kan er ook gerust mee ontbijten!

Banamisu

Tiramisu, wie is er niet dol op? Dit lekkere nagerecht met koffie en een flinke scheut alcohol is alleen niet zo heel verantwoord. Gelukkig is deze banamisu dat wél. Sterker nog, hij is niet alleen geschikt als nagerecht, maar je kan er ook gerust mee ontbijten!
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 1 schaal
Totale tijd 2 uur 15 minuten

Tip

Heb je geen vanille whey? Vervang deze dan voor het merg van een vanillestokje!

Dit heb je nodig
  

  • 13 lange vingers
  • 2 kopjes sterke koffie
  • 4 tl amandel aroma
  • 800 g magere kwark
  • 3 scoops vanille whey
  • 4 tl vanille aroma
  • 4 blaadjes gelantine
  • zoetstof
  • 1,5 banaan
  • cacaopoeder

zo maak je het
 

  • Week de gelatineblaadjes voor zo’n 5 minuten in koud water.
  • Knijp ze vervolgens goed uit en los ze op in een pannetje met 5 eetlepels koud water. Laat dit vervolgens afkoelen.
  • Zet 2 kopjes sterke koffie en roer hier de rum aroma of amandelaroma doorheen.
  • Week de lange vingers voor zo’n 3 seconden in de koffie en bedek de bodem van een ovenschaal met ongeveer 6 koekjes.
  • Snijd de banaan in dunne plakjes en beleg de laag koekjes met één helft.
  • Mix ondertussen de magere kwark met de vanille whey. Voeg vervolgens de vanillearoma toe en breng het mengsel op smaak met de zoetstof.
  • Meng de gelatine (zodra dit goed is afgekoeld) goed door het kwarkmengsel.
  • Giet de helft van de vanillekwark over de lange vingers en bedek deze laag vervolgens met de overgebleven koekjes en banaan. Maak af met de andere helft van de kwark.
  • Laat de banamisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi de bovenkant van de banamisu voor het serveren met de cacaopoeder.
Trefwoord Comfort food, Gezond, Makkelijk