3x Niet zulke hele gezonde lava cakejes

3x Niet zulke hele gezonde lava cakejes

Hmmm… ondanks dat ik zo gezond mogelijk probeer te eten heb ik een zwak voor chocolade, en dan met name voor chocolade lava cakejes! Maar wist je dat lava cakejes niet alleen lekker zijn met een chocolade vulling, maar ook met marshmallows en met pindakaas? Aangezien iedereen dit moet proeven deel ik alle drie de niet-zo-gezonde recepten van deze stukjes heaven.

Lava cakejes bakken

De kunst bij lava cakejes is het net lang genoeg bakken. Een minuut te lang en je lava cakejes zijn normale cakejes geworden, een minuut te kort en je hebt chocolademelk. Let hierom goed op de oven! Zodra je cakejes gaar zijn aan de randen en nog licht ingedeukt zijn in het midden, dan zijn ze gaar. Voor mij duurde dit ongeveer 7 minuten, maar bij jouw oven kan het anders zijn! Tip: houd de oven vanaf minuut 6 in de gaten (ik ben er letterlijk voor gaan zitten…). In de minuten die volgen zullen je cakejes het perfecte punt bereiken en die wil je niet missen.

Verschillende vullingen

Lava cakejes zijn eigenlijk gewoon niet volledig gare chocolade cakejes, waardoor de binnenkant vloeibaar blijft. Om de vloeibare binnenkant op te pimpen kan je andere ingrediënten in het midden van het beslag duwen. In dit recept doe ik dit met marshmallows en een lepel pindakaas, maar in principe zou je dit kunnen doen met alles wat vloeibaar is/wordt en wat jij lekker vindt! Wat dacht je bijvoorbeeld van speculoos, witte chocolade of karamel? Leef je uit met het combineren en laat mij vooral je meest lekkere creaties weten ;).

3x Lava cakejes

3x Lava cakejes

Drie verschillende smaken lava cakejes: chocolade, marshmallow en pindakaas! Voor ieder wat wils dus ;).
Gang Nagerecht
Porties 6 cakejes
Totale tijd 20 minuten

Tip

Je zou het beslag maximaal een dag van te voren kunnen voorbereiden. Bak ze vervolgens af op het moment van serveren.

Dit heb je nodig
  

Lava Cakejes – Basis

  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 75 g kristalsuiker
  • 175 g pure chocolade
  • 120 g roomboter
  • 75 g tarwebloem

Lava cakejes – Pindakaas

  • 2 tl pindakaas

Lava cakejes – Marshmallow

  • 2 grote marshmallows

zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker in minimaal 5 minuten lichtgeel en luchtig. Let erop dat de substantie echt goed luchtig dient te zijn! Het is dus mogelijk dat je langer moet kloppen.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade en de roomboter au bain-marie.
  • Laat het chocolade-mengsel wat afkoelen en schep deze vervolgens beetje bij beetje door het opgeklopte ei.
  • Voeg vervolgens de tarwebloem in delen toe en schep dit voorzichtig door het beslag.

Lava cakejes – Basis

  • Vet een muffinvorm in met wat roomboter. Vul twee vormpjes voor 2/3e met beslag. Hier doe je niks meer mee!

Lava cakejes- Pindakaas

  • Vul twee vormpjes voor de helft met het beslag. Schep 1 flinke theelepel pindakaas in het midden van de lava cakejes vul deze verder aan met het beslag.

Lava cakejes – Marshmallow

  • Vul de laatste twee vormpjes ook voor de helft met het beslag. Leg de marshmallows in het midden van de lava cakejes en vul deze verder aan met het beslag.
  • Zet de muffinvorm in de oven en bak deze voor 7 – 9 minuten in de voorverwarmde oven. Let goed op dat de cakejes niet helemaal doorbakken. De oventijd kan per oven verschillen!
  • Haal de lava cakejes uit de oven en draai de muffinvorm voorzichtig om op een bord.
  • Serveer de lava cakejes direct!
Trefwoord Comfort food, Makkelijk


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept