3x Avocado toast maar dan anders

3x Avocado toast maar dan anders

Avocado, wie is er niet gek op?! De meesten eten dit groene goud op brood, aka avocado toast. Maar wat dacht je van de traditionele variant in een nieuw jasje? In deze post geeft ik je drie verassende, maar o-zo lekkere varianten op avocado toast!

Crackers of brood?

Zelf eet ik het liefst avocado op een cracker. Waarom? Omdat deze lekker krokant zijn, in tegenstelling tot zacht brood. Ook al rooster je het brood, door de substantie van avocado wordt het toch snel weer zachter. Crackers zijn daarom een perfecte oplossing, als je het mij vraagt en al helemaal de extra krokante crackers van Leskands. Proberen? Ze zijn gewoon te koop bij de Albert Heijn!

Hartig en zoet

Avocado heeft een vrij neutrale smaak, waardoor het niet alleen erg lekker is in hartige gerechten, maar ook zeker in combinatie met zoete ingrediënten! Zo kan je avocado in baksels gebruiken om het romiger te maken, maar bijvoorbeeld ook in een cupcake frosting.

3x Avocado toast maar dan anders

En dan nu tijd voor de varianten op de traditionele avocado toast!

Sweet avocado
Besmeer een cracker of geroosterd broodje met een laagje roomkaas light. Prak een halve avocado en verdeel deze over de cracker of het geroosterde broodje. Maak af met chili vlokken en honing naar smaak!

Avocado met granaatappel
Snijd een halve avocado in plakjes. Beleg een cracker of geroosterd broodje met de avocado en verdeel hier 4 theelepels cottage cheese over. Maak af met granaatappelpitjes.

Avocado caprese
Prak een halve avocado en verdeel deze over een cracker of geroosterd broodje. Trek een halve bol mozzarella light in stukjes en leg deze op de avocado. Maak af met wat zongedroogde tomaatjes en basilicum.

Eetsmakelijk!

Avocado toast